Liikunta edistää oppimista Afrikassa

Se on tiedetty ja siihen uskotaan, mutta näytöt puuttuvat. Siitä oli kyse tässäkin laajassa evaluaatiohankkeesta, jossa tarkastelimme kymmenen vuoden aikana tehtyä liikunnan ja urheilun kehitystyötä Tansaniassa.
Tilastollista näyttöä liikunnan oppimista ja kouluselviytymistä edistävästä vaikutuksista löytyy maailmalta, mutta tässä ei ihan vielä päästy siihen.

Mutta! Eteenpäin on menty isoja askelia. Erityisesti asenteissa liikuntaa kohtaan. Nuoret naiset ja miehet ovat kiinnostuneita liikunnanopetuksesta ja oppimisesta, ei vain pelailusta. Valistuneet opettajat käyttävät liikuntaa keinona “koukuttaa” koulupudokkaat takaisin kouluun.

LiiKe ry ja sen tansanialainen järjestökumppani SDA ovat tehneet antaumuksella työtä jo yli kymmenen vuotta. Tulokset näkyvät valtakunnan tason liikunnanopetuksessa. Juuri allekirjoitettu puitesopimus paikallisen opettajajärjestön kanssa kertoo varteenotettavasta kansallisesta vaikuttavuudesta. L

Kehitysyhteistyöstä käydään taas vilkasta keskustelua. Hyvä niin. Tämä raportti osaltaan vieköön tätä eteenpäin.

Ei kommentteja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *